2009-07-01

Utmaning 182 - 1 juli

Skriv om att göra något meningsfullt.

Lägg gärna din text som en kommentar här eller i din egen blogg.

12 kommentarer:

Betty sa...

Drömmar

Cattis sa...

Min menigsfulla text finns på bloggen.

Anitha Östlund Meijer sa...

Gårdagens utmaning blev lite snurrig, men nu finns en ny
Äntligen har vi fått regn

Lillemor sa...

http://puttikraftlosblogg.blogspot.com/2009/07/182.html

Drumalex sa...

Något meningsfullt på min blogg.

Cecilia sa...

Meningsfullt…..
Högsommar, brännande sol, lata dagar och ledighet, kan livet vara bättre? Visst är en riktig sommar, det vi längtar efter mest hela året, ja ibland känns det som att det är själva meningen med livet. Vad händer med mig när drömmarna infrias, när semestern är här och livet är sådär bekymmersfritt som det sannolikt aldrig varit. Under skogsvandringen och på väg till hängmatta eller badvik funderar jag över vad jag ska fylla mitt liv med. Ja förutom arbete, familjeliv, motion och lite förströelse. Som kvinna mitt i livet med vuxet barn, fast relation, gott arbete och andra plus som jag längtat efter mer eller mindre i hela mitt liv. Vad funderar jag över då? Jo jag undrar över vad som är meningsfullt….
Att ha goda relationer inom familjen tänker jag det är gott och man känner att man tillför något till andra, meningsfullt. Ok räcker det då? Ja det räcker verkligen långt och det har inte varit självklart i mitt liv. Dom år med ständiga konflikter, missbrukande män och ständig stress är rätt många och kändes inte som meningsfullt i sig. Visst jag kan se att åren gav många tillfällen till att lära sig att säga nej. Nej, jag vill inte, nej nu får det vara nog, nej under de här förhållandena kan jag inte leva etc. En tid för att lära sig sätta gränser för mig själv och andra. Sett ur det perspektivet så var ju tiden meningsfull, onödigt lång tid men på sikt gynnade min egen person på ett meningsfullt sätt.
Under alla dessa år hade jag ett arbete inom vården, ett jobb där du alltid finns de som har det svårt. Det betecknas ju alltid som meningsfullt att hjälpa sin nästa och det kan jag hålla med om. Det finns dock ett undantag. När jag själv har så mycket bekymmer att näsan knappt är ovanför vattenytan är det svårt att orka, räcka till, ha energi till allt för mycket av andras elände. Men visst är det meningsfullt.
Under många år var jag också politiskt engagerad. Jag såg mycket av det jag upplevde som möjligt att påverka genom politiska beslut. Engagemanget rörde sig kring frågor för människor som har minst makt i samhället, sjuka, gamla, invandrare etc. Så länge jag upplevde en möjlighet att påverka så var den tiden klart meningsfull. När jag allt mer upptäckte politikens tröghet och att det är så mycket mer än politiska beslut som avgör om saker skall förändras då miste jag till del att se det meningsfulla.
Idag när jag har bättre balans i mitt eget liv och det borde finnas utrymme för ett större engagemang så räcker det långt att klara att jobba heltid i ett fortsatt människovårdande yrke. Efter några år utan annat engagemang ser jag det dock som meningsfullt att engagera mig i något ytterligare.
Jag har i dagarna tagit tag i att försöka starta upp en kakbank. Kakbank för er som kanske inte vet är ett tillfälle att träffa sina vänner för att en stunds fika OCH att ägna sig åt att stötta någon/ra som vill starta eget i ett fattigt land ex Bolivia. Med hjälp av nätet och ett internationellt nätverk kan man stötta genom för oss ganska små medel. Kort och gott; man samlar in 50 kr/en g i mån från var och en, skickar det till den man vill stötta och får igen detta vart efter vilket man kan ge till någon ytterligare osv. Återbetalningen är över 90 % och det är kvinnor som gynnas av den här formen. Så det känns meningsfullt. Ja både att träffa sina vänner och att göra något som gynnar någon annan.

Unknown sa...

Till slut fick jag till det...

nea sa...

Någonting meningsfullt är familjen och äkta vänner. Sen spelar det ingen roll om man bor i det största huset i länet eller i ett litet älvsbyhus, man måste se möjligheterna. Vad är mer meningsfullt än att ha sina äkta vänner och sin hela familj samlad vid vardagsrumsbordet och spelar ett kul sällskapsspel när det spöregnar, åskar och blixtrar utanför?

marmoria sa...

Min mening

AnnChristin sa...

Mitt bidrat till dagens utmaning finns här. Äntligen har jag skrivit något samma dag. http://annchristinskriver.blogspot.com/

malix sa...

meningsfullt för mig är nu skrivet

Siestri sa...

Min mening finns på bloggen.