2009-01-09

Utmaning 9 - Allting är vitt vitt vitt!


Skriv 150 ord om 5 vita ting!

När du skrivit din utmaning har du tre alternativ:
  1. Behåll den för dig själv.
  2. Lägg upp den på din egen blogg och gör en länk till den i en kommentar till detta inlägg (rekommenderas)
  3. Lägg in övningen som en kommentar till detta inlägg.

15 kommentarer:

Vida sa...

Såhär blev min text kring att allt är vitt, vitt, vitt...
http://adventure-life-vida.blogspot.com/2009/01/allting-r-vitt-vitt-vitt.html

Tjotten sa...

Inredningstidningar, bloggar fyllda av Shabby Chic, fransklantstil o bondromantik. Allting är vitt.
Draperade vita lakan över sofforna, vita putsade väggar med vackra franska väggord. Vita kuddar, vitt porslin, vita lampor och naturligt vis en lätt sliten vit köpmansdisk. Ja som sagt, vitt, vitt, vitt.
Först blir jag bländad. Kan inte urskilja något, allt bara smältersamman till en vit massa. När ögonen vänjer sig på samma sätt som de gör vid mörker, börjar jag ur skildra detaljerna. Vitt finns i många nyanser. Små skillnader men ändå. Rosavitt, grönvitt, blåvitt och naturligt vis beigevitt.
Det som slår mig är att i dessa hem kan det inte bo småbarn eller husdjur. Här bor nog de som behöver ljusterapi eller som lider av städmani. Älskar man att samla på massa småsaker, så kan man ställa ut dem överallt det ser ändå inte överbelamrat ut. Det blir lätt ett helhetsintryck, som sockervadd utspritt överallt. Men damma måste man väl, eller hör det också till stilen. Gråvitt är också vitt.
Själv föredrar jag lite färg som piggar upp. Att min svarta hund får fara runt som han vill. Men framför allt slippa städa så ofta.

Anonym sa...

Läs min text ALLTING ÂR BARA VITT VITT VITT på languedoc-liselotte.blogspot.com

Anonym sa...

Mina byxor lades sig på plats brevid hans kallingar, trivs ni ihop frågade jag dom? jo vars men vaniljglassen ska komma senare då blir det mer aktion. jaha sa jag och strök på mer vit kajal runt ögonen, jag var på väg ut.
Vi kanske missar snön om vi inte går nu sa jag och ryckte i hans filt. Skyl dig med något bara, du kan ta lite raklödder i handen så märks det inte. Jo sa han uppgivet, och verkade svartsjuk på att jag hunnit klä mig i det nya vita julglittret.

annen sa...

Jag skulle vilja berätta om 5 vita ting. Till exempel en svan, den brukar vara vit men jag tycker att den ser lite sjaskig ut, så där rycker det första vita tinget…För resten, är en svan ett ting? Det är ju ett djur. Ja, så det kan gå.
Nästa ting är en bunt papper, tingetungt pappersbunt. Jag sliter av höljet och ser femhundra vackra vita papper som skall läggas i min skrivare. Ummm, är papper ett ting? Tja, det kan ju vara ett samtalsämne även det.
Ting tre är inte tungt, det är en näsduk som jag är van vid, en näsduk av bomull. Så vackert broderad och så vit att jag nästan måste ha solglasögon då jag torkar mig runt ögonen med den vackra vita näsduken av bomull.
Det fjärde tinget är en kaffekopp. Den kopp jag alltid använder på mitt arbete är vit som snö när den är nydiskad. Just nu tittar jag på koppen och den ser inte alls vit ut, den, tingesten är gulbrun av fläckar av morgonkaffet som jag alltså nu måste skölja bort. En god kopp kaffe skall vara nydiskad för att jag ska känna att kaffet smakar gott.
Så kommer jag till ting nummer fem. Det godaste tinget av dem alla. Den vita chokladbiten som ligger på kaffebordet. Vi är tre personer i samma rum men jag tycker precis att denna sista chokladbit ropar efter mig. ”Ät upp mig”…Jag frågar ändå mina två kollegor om de vill ha den vita chokladbiten men svaret blir nej, ta den du. Så ni kan ju förstå att jag är glad. Glad i choklad. Men det är alltså den sista biten ur den kartong som cheferna gav oss till julklapp. Chokladen kommer bli slut och även mina ord, så jag tackar för denna gång!

Cattis sa...

Jag kan inte förstå varför dagen antingen ska vara vit eller svart. För det mesta ser jag allting i vitt, men varför kan jag inte se parken, hemmet eller jobbet i färg.varför gör mitt mående att antingen ser jag bara vitt eller svart? är det, det de lärda kallar manodepressiv? När man är uppåt eller nedåt? Vitt eller svart?

Jag gillar faktiskt när livet är vitt även om jag någon gång hade sett andra färger i mitt liv. Jag kanske kan få in de andra färgerna i mittliv om jag använder färgtuberna jag köpte igår. Eller om jag kan få bo på en öde ö och slippa jobba och ta hand om familjen. Då kanske hade palmerna varit gröna och vattnet blått. Då hade mitt liv blivit lite mera glatt än antingen vitt eller svart.

Anonym sa...

Min oskuld. Min bevågenhet. Min rustning av ungdom. Vitrosa, ljuv och oemotståndlig.
Näsduken jag släppte för att fånga dig. Vit som spunnet socker, ren och nystärkt. Mitt första försök till manipulation. Det tarvade ett straff men det jag fick var alltför hårt. Tag den minuten bort ifrån mitt liv,jag ber er, änglar. Den högmodiga, alltför storvulna minuten, för vilken jag fick plikta med mitt levande liv.
Sidenet i min bröllopsklänning, gulvitt som åldrat linne, med raden av klädda knappar nerför hela ryggen. Som om du kunde stänga och öppna mig efter behag. Du fann en fri person i mig och flydde in i vårt gemensamma fängelse.
Din hy, gråvit såsom dåligt kokad lärft. Osande av obehag. Onyttighet. Osundhet. O, din vanmakt. O, min vämjelse. O, min ånger.
Snön, som du begravde mig i. Rättfärdighetens kalla vithet. Arma krake - du trodde jag var död och att du sluppit mig. I själva verket levde jag vidare i dig.

Anonym sa...

Operan börjar klockan nio. Hennes sidenklänning frasade då hon gick in genom porten på La Scala. Dansande som en vit snöflinga svävade hon vid hans sida. Hennes hand iklädd lång vit operahandske låg helt lätt på hans arm. Att få uppleva Puccinis Madame
Butterfly hade varit hennes dröm i många år.
Sista akten, tårarna rinner för hennes kinder och genast tar han upp sin oklanderligt vita näsduk ur smokingfickan och räcker henne. Hon ler och tänker på den vita hajen som förde dem samman. Vilken otrolig historia egentligen. Det började med pärlfiske i Australien som kunde slutat där. En stor haj anföll precis när hon öppnat musslan med den underbart vackra, skimrande vita pärlan.
Armando tvekade inte en sekund. Hans yacht låg precis ovanför dykstället och han sköt harpunen rakt på hajen. Marianne hissades upp på båten och när hon vaknade stod hennes prins där! Hennes liv ändrades helt. Här i Milano, gift med Armando. Nu börjar operan.

Moster Ma sa...

Vitt x 5!
Vit som en snöstjärna- på femtiotalet var det en kampanj för folkhälsan. Åk skidor och samla poäng! Gissa om lilla jag var stolt när jag , dag efter dag, fick med min "gamla mamma" med på en tur i femkilometersspåret?

En vit dag i veckan, en vit vecka i månaden, en vit månad om året - det klarar inte jag!

Vita snitthyacinter verkar vara "inne" och jag önskade att min make skulle köpa sådana på väg hem från jobbet idag.... Glöm det!

Jag inhandlade BLEKMEDEL idag i ett hopplöst? försök att få mina lakan VITA!!!

Varför är så mycket mörkvitt?

Chranna sa...

http://sopkarusellen.blogspot.com/2009/01/utmaning-9-fem-vita.html

Jill sa...

Allting är vitt vitt vitt!

De vita rosorna i den vita vasen lyser inte längre upp i mörkret, utan tvärtom bidrar deras stilfullhet till att förstärka estetiken och det rena. Är det Skönheten som kommit på besök?
Den vitklädda damen talar tyst och det är som att hennes ord inte är för någon annans öron. Hon talar till tystnaden, för att hålla den stången. Är det Lögnen som kommit på besök?
Narkomanen sitter vid det vita köksbordet med sina verktyg i ordning. Hans bara hud lyser vit under taklampan. Ena tröjärmen är uppkavlad och han ser med stirrig blick på det vita pulvret som ligger i påsen framför honom. Är det Döden som kommit på besök?
/

panchopper sa...

kolla http://pannchopper.blogspot.com/

Marie sa...

http://minskrivarlya.blogspot.com/2009/01/utmaning-9_14.html

Margareta sa...

I min vita alkoholfria värld går jag omkring som i en dimma.De vita tabletterna som jag tar istället för spriten gör mig galen för nu går jag omkring med ett bländande colgatevitt evigt leende som jag inte kan bli av med trots att jag kört min tandprotes i Via vittvättmedel i 90 graders tvätt minst 100 gånger. För att få slut på detta elände ringer jag 112 med en önskan om att träffa någon behörig av vit rock.
Larmcentralen svarar och jag vrålar ut min bön om hjälp att få återkomma till den grå vardagen.

Anonym sa...

Så, det var så här det blev till slut, livet. Inte beiget, inte grått, utan vitt. Vitt, vitt och vitt. Det skulle kunna symbolisera renhet, sorg eller något annat spännande, men jag svär att det är en slump. Vit strukturtapet på varenda jävla vägg i mitt hem, en vit dator, en vit pojkvän, en vit hund och fantastiskt vita tänder. Det är märkligt ändå, hur allting kunde bli så jävla vitt. Mitt hem är vitt för att jag är lat, min portabla arbetsplats är vit för det har jag valt, min käresta är vit för att han har en trevlig personlighet, mitt ansvar är vitt för att min brorsa pluggar utomlands och min mest framstående egenskap är överblekt och skrämmande vit, för jag är en utseendefixerad idiot som går dåliga val.

Jag får väl lära mig att inte hata vitt, antar jag.