2009-01-18

Utmaning 18

Fyll i och brodera ut luckorna!

(Person) hade planerat att (...) men råkade (.....) och blev tvungen att (....). (Samma person) fick oväntad hjälp av (...) och kunde (...). Konsekvensen blev (...). Samtidigt (...). Till slut (...)

Lägg gärna din text som en kommentar här eller i din egen blogg.

9 kommentarer:

Cattis sa...

godmorgon, min utmaning finns på www.cattis-attskrivaenbok.blogspot.com

Anonym sa...

Annika hade planerat att bli gravid men råkade träffa Mads, en kille som tvångsmässigt använde kondom om de så bara såg på varandra, och blev tvungen att nedlåta sig till att sticka hål på kondomer genom förpackningarna, utan att nå dit hon ville. Annika fick oväntad hjälp av Patrik, traktens enda bög, som också nästan längtat ihjäl sig efter barn, och kunde inte utan besvär - blygsel, tafatthet och allmän fnissighet - äntligen bli på smällen efter flera års väntan. Konsekvensen blev att Mads blev rasande, Annika gråtmild och Patrik överlycklig. Samtidigt som Mads försvann ur bilden planerade Annika och Patrik hur de skulle göra med det delade föräldraskapet. Till slut föddes Inga; på tredje dagens eftermiddag var Mads där vid Annikas sida och förälskade sig häftigt i den lilla, tog dem båda hem och föreslog att de även skulle bjuda in Patrik att bo med dem.

liselotte sa...

Du kan läsa min text skrivpuff utmaning 18 på languedoc-liselotte.blogspot.com

Chranna sa...

http://sopkarusellen.blogspot.com/2009/01/skrivpuff-utmaning-18.html

Mikaela Stigsdotter-Larsson sa...

Jättekul och bra sida!
Jag har antagit dagens utmaning och den finns på min blogg:
http://www.mikaelastigsdotter.blogspot.com

Tjotten sa...

Tyra hade planerat att röja sin man ur vägen, en gång för alla. Hon hade gjort några trevande försök tidigare men råkade vara för feg för att genomföra dem. Denna gången skulle det inte misslyckas. Hennes man var stor och kraftig så hon kunde inte helt sonika hänga honom som hon först tänkt, och sedan få det att se ut som självmord. Nä, hon blev tvungen att tänka på detta ordentligt. Efter mycket övervägande och många timmar med sitt nya nöje att läsa deckare hade hon bestämt sig. En spetsad drink, fick det allt bli.
Var fredag när hennes man kom hem satte han sig i soffan med en stor flaska rödvin som bara var till honom. Denna mängden gjorde att han somnade och snarkade högljut i resten av fredagskvällen. Det var så här han i 23 år hade firat veckans slut ensam. Vid tre tiden på natten vaknade han av full blåsa. Tömde den och förflyttade sig sedan ner till den gemensamma sängkammaren i källarplanet. Väl där mellan lakanen så kände han ett annat behov som måste tillfredsställas. Det hade aldrig varit frågan om hon ville, inte heller om hon ens var vaken. Men nu skulle det bli sista fredagen.
Tyra hade sökt hjälp för sömnproblem som hon naturligt vis inte hade. Nu var pillerlagret ordentligt stort för att få en stor man att sova, det var hon helt säker på. Tyra hade med åren hållit sig så långt borta från sin man hon kunde och då särskilt på fredagskvällarna. Hon brukade istället sitta med Harald, deras katt i knät i köket och vänta på snarkningarna. Det var först då de började som hon med ro kunde släppa ner Harald och lösa korsord eller läsa en bok resten av kvällen.
Det enda lilla kruxet var att få ner pillren i flaskan. Han brukade öppna och servera sig själv. Det fanns inget annat att göra än att öppna en flaska, röra ner pillren och försöka improvisera.
När hennes man kom hem satt hon nu med två vinglas i soffan. Hon hade hällt upp lite till sig själv som naturligtvis inte var preparerat. Han tittade förvånat på henne och undrade varför hon satt där med hans flaska. Tyra sa att det nu fick vara nog med att fira fredagarna ensam och att lite gemenskap inte kunde skada. Han tittade skeptiskt på henne, men satte sig och hällde upp ett stort glas. Tyra var förväntansfull, hon sneglade lite på sin man när han tog en stor klunk av vinet. Det var det vidrigaste sa han. Jag tycker det var rätt fylligt svarade Tyra. Mannen tvekade men tog lite till som han nu smakade ordentligt på. Ren kattpiss, konstaterade han. Harald som lekte med ett av Tyras garn nystan fick sig en spark så han for in i väggen, som om det var hans fel. Hur han skulle ha gjort för att pissa i den flaskan var nog mannen den enda som hade svar på. Nystanet hade rullat ut över golvet och Tyras mod sjönk och försvann. Hon gick ut i köket och satte sig som vanligt vid köksbordet med Harald i knät. Mannen hade redan hämtat en ny flaska.
Så hördes snarkningarna. Hade de inte kommit lite tidigare än vanligt. Tyra tittade på klockan, jo lite tidigare. Men han hade absolut inte fått i sig så pass att han inte skulle vakna.
Tyra gick in och tittade till mannen som snarkade på soffan, hennes man. Konstaterade att det nog skulle bli fler fredagar i alla fall. Hon börjar linda in nystanet som låg ut slängt över golvet. Då slog det henne, ja visst. Att hon skulle få oväntad hjälp av Harald hade hon inte tänkt sig, och kunde han ge henne idéerna så skulle hon nog kunna genomföra dem.
Konsekvensen blev att första idéen nu fått sig en annan vändning. En som var mycket bättre, som inte kunde avslöja henne.
Tyra tog nystanen och spände upp garnet framför översta trappsteget. Hela nystanet gick åt, det måste göras väl. Så gick hon och tog vinflaskan som stod kvar nästan full, vinglasen som hon och han hade haft och diskade ur ordentligt. Kvar stod nu bara ett glas och en flaska på bordet som var urdruckna.
Tyra tog Harald med sig. Försiktigt tog de sig över garn hindret och gick ner till sängkammaren. Denna natten hade Tyra sömnproblem. Hon låg och klappade Harald och lyssnade spänt. Så upphörde snarkningarna. En liten stund senare spolade det på toaletten. Tyra var som förstelnad av spänning i hela kroppen. Så hördes ett skrik och ett upprepat dunkande i trappan. Samtidigt släppte all spänning och hon kunde andas. Så blev det tyst. Tyra väntade. Inget hände. Hon gick ut till trappan, där låg hennes man. Det var inget tvivel om saken, han var sten död, bruten nacke. Tyra tassade försiktigt upp. Tog ner allt garn och spolade sedan ner det i toaletten.
Allt annat kunde vänta tills i morgon.
Till slut var detta första fredagsnatten på 23 år som Tyra fick sova lugnt.

annen sa...

(Gunilla) hade planerat att (spela) men råkade (falskspela) och blev tvungen att (tigga).(Gunilla) fick oväntad hjälp av (pokerfirman) och kunde (återbetala). Konsekvensen blev (pengabrist). Samtidigt (utanförskap). Till slut (isolering).

Med lite tid får det gå som det går! Men alla är vi olika. Det här är ju jätteskoj!

skimmer sa...

Petterssons katt hade planerat att flytta hemifrån men råkade ta en tupplur först och blev tvungen att vänta tills nästa dag.
Katten fick oväntad hjälp av kronofogden som kikade in genom ett fönster och katten slog med tassen på fönsterrutan.
Konsekvensen blev att kronofogden slog in rutan. Samtidigt kom Petterson hem.

Till slut fick både den arma katten sin frihet och staten sina undangömda skattepengar som Petterson lagt i madrassen.

kom gärna in på bloggen !

Anonym sa...

Persson hade planerat att ha ett gubbdeckrace men råkade snubbla över tusen nålar och hade därmed svårt att värva deltagare.

Persson fick oväntad hjälp av Kamel kullarna, ett motorcykelgäng som hänger nere i parken vars kullar ser ut som kamelpucklar. Dessa hjälpte honom att konstruera ett par styltor som fästs runt knäna så att han kan gå fast än han har tusen nålar i fötterna. Konsekvensen blev att han på ett mycket guppigt och ostadigt sätt kunde leta reda på deltagarna och starta racet.

Samtidigt i en annan del av Sydostasien hade tjugo fransmän pankakskalas.

Till slut satte racet igång och delatagarna, en medelålders kontorsråtta, en rödhårig gravt överviktig busschauför och Persson, låg på mage vid backens topp. De hade alla tre ålat sig i bildeck av varierande storlek. På tre knuffade deras bedårande hjälpredor ned dem för backen. Kontorsråttan i tätten men snart får den överviktiga busschaffören upp farten. Busschaffören ramar honom av bannan ned i en sidogränd där ett färgsprakande kattgäng tar hand om honom.

Busschafförens alltför höga fart tvingar honom att köra in i vägen istället för att följa den snäva kurvan. Väggen krossas och på andra sidan tar en förvånad och olaglig skomakarfabrikspersonalstyrka emot honom och han blir diskvalificerad.

Persson närmar sig kurvan, åskådrana fruktar ett slut inte helt olikt busschauförens. Längre ned och fortare och fortare går det. Publiken håller andan och just som de tror att hopppet är ute slår Perssons styltor i en lycktstolpe vilket får honom att vändas just rätt för att följa den ödesdigra kurvan. Publiken andas ut och ser Persson försvinna runt nästa hörn. Så vitt resten av världen vet så rullar han längs världens alla vägar än idag. Kanske en dag når han det sydostasiatiska pankakskalaset. Vem vet?