2009-01-07

Utmaning 7

Skriv en berättelse på 100 ord där dessa ord finns med:

tanke
sida
orsak



När du skrivit din utmaning har du tre alternativ:
1. Behåll den för dig själv.
2. lägg upp den på din egen blogg och gör en länk till den i en kommentar till detta inlägg (rekommenderas)
3. Lägg in övningen som en kommentar till detta inlägg.

18 kommentarer:

Anonym sa...

"Det började som en tanke. Jag skulle börja om på nytt, skaffa ett nytt mål i livet. Byta sida, vända blad. Jag skulle bli konsertviolinist. Så, då var det bestämt. Efter att ha varit en olycklig fotbollsmålvakt hela mitt liv, det var ju till och med min profession, behövde jag något nytt. En ny orsak att kämpa. Jag sa till tränaren ”jag slutar, jag struntar i vad du säger, jag ska bli konsertviolinist!”. Och så blev det. Bengt, centern och lagets stjärna, blev ny målvakt. Så det kan gå. Igår gick jag ned till fotbollsplanen, och ändrade mig på nytt."


Definitivt inte det bästa jag skrivit, men jag skrev i alla fall.

caroline sa...

En gång hade jag en orsak till det jag gjorde, ja jag minns inte va den var, men den var bra. Den försvann någonstans på vägen. Men det är obetydligt nu när jag totalt vänt sida i livet, från det bästa av dom bästa, till det sämre av det som är sämst, men jag tror att gud har en tanke bakom det. Att jag ska hitta den orsaken som bara försvann, att jag ska vara tacksam vilken sida jag än i livet står. Att jag ska hitta vägen tillbaka och se hans tanke bakom allt och få andra att förstå.

Anonym sa...

Jag satt i kyrkan igår kväll med mycket sånger och en fantastisk berättelse om att våga. Våga ta steget, som kanske bara varit en tanke tidigare. Jag har vågat. Det steget som jag vågat ta är att skriva en bok. Det har varit en dröm i hela mitt liv och nu försöker jag att skriva en bok. Orsaken till att det tagit sådan tid för mig att börja skriva är att jag varit sjukskriven och i början kunde jag varken läsa eller skriva. Det har varit en jobbig tid, men det bästa av allt äratt jag har hittat en sida av mig själv som jag inte trodde fanns. Det kan bara bli bättre.

Tjotten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tjotten sa...

En tanke, den hade börjat gro och fått fäste. Han jag såg var dag på jobbet men inte sett, passade mitt manus. När jag skrev tänkt jag inte på någon speciell som huvudperson. Men så ... Vi krockade.
- Ursäkta, det var inte ...
- Ingen orsak.
Han plockade upp en sida jag tappat. Då såg jag honom, intebara som "vaktmästaren". Han var Ingemar i min film. Orakad, håret rufsigt, läsglasögon nerhasade på näsan. Han gick med bestämda steg, rakryggad med stolt hållning. Vid första anblicken, ingen att lägga märke till. Men nu såg jag en mycket attraktiv man med glimten i ögat. Perfekt!

Detta var svårt. Förta försöket hade 250 ord. Men nerkortat fast samma story blev det så här.

Camilla sa...

Det började som en tanke Kanske skulle man byta sida jag låg och tänkte på detta ett tag och sedan gjorde jag slag i saken jag vände på mej. Sedan låg jag och analyserade orsaken till förändringen och jag kom fram till att ligger jag på den här sidan så kommer jag lite längre ifrån sambon och katten snarkar och kan då kanske lättare somna för då hör jag inte deras pustande och stånkande och slipper gå upp o lägga mej i soffan för att överhuvudtaget kunna få någon ro. Kanske jag skulle köpa bettskena både till katten o sambon så jag kan sova.

Anonym sa...

jag gjorde den och den var kul! men har inte jobbat upp självförtroende nog att visa den för någon än. :) tack för bra övningar!

Sofie B-C sa...

Min första tanke var; ”barnen, vad händer med barnen om vi störtar?” . Sedan skakade planet igen så att kvinnan bredvid mig spillde ut sitt kaffe. ”Hjälp mig!” skrek hon; ”det bräns, jag har skållat mig”. Handen gick inte att styra, flygplanet krängde och istället för att torka kvinna så slog jag till henne så att glösögon föll av. ”Förlåt,” ropade jag och minns sedan hur allting svartnade. När jag vaknade låg jag på sidan med en sjuksyster nyfiket lutandes över mig, ”Hur står det till?” frågade hon och log. ”Hon har vaknat!” ropade systern till någon i bakgrunden. Våra ögon möttes igen. Jag kände hennes hand mot min kind. Hon log. ”Planet fick nödlanda, vi tror att orsaken var en skada på vingen ... Så, så,” viskade hon när jag började gråta; ”allt är bra nu, allt kommer att ordna sig...”

Anonym sa...

Tanken startade för ett kvarts sekel på den vilda kusten.Men nu skulle jag till att bo på den andra sidan av Pyreneerna.Orsaken till detta var längtan tillbaka till friheten.Kunna lyssna till de inre tankarna som egentligen visade en helt annan sida av personligheten.
Vad är viktigt ?
En stimulerande miljö
Stimulerande vad är det sa den inre tanken ?
En kulturell ,historisk och internationell omgivning för att våga höra till de djupa slumrande tankarna som finns på den andra sidan av min hud.
Tankeorsaken var livets bokslut här i skuggan av Canigou.
Lev ut dina tankar.Prova att se det från den ljusa sidan.Bekymra dig inte för orsak och verkan

skimmer sa...

Utmaning 7

Valbara delar av mitt sätt att minnas gör ont när de påpekas och vissnar när de synas.
Det finns en orsak till att sidan inte laddas upp så fort som tidigare. Det är tungt att tänka på detta viset via en blogg som du inte får läsa.
Upload reload, enter.
Tomma sidor talar bäst. Om du kunde läsa mina tecken skulle du inte ha släppt taget. Du gjorde det så lätt. Jag har svårt att hålla porten öppen.
Men minnet kan kanske köpas till via USB om intresse finns.

Cammy sa...

Jag vände mig på rygg, torkade bort svetten från pannan, försökte svälja, insåg att det var helt kört och bestämde mig sedan för att bara glo i taket.

Det vita, kalla taket.

Länge glodde jag. Utan orsak. Utan verkan. Utan att finna något där. Huvudet kändes tomt. Inte en enda tanke kunde jag skaka fram. Sak samma hur mycket jag försökte.

Huvudet började göra ont. Ingen alvedon hade jag hemma. Satan!

Om mitt huvud hade varit en bok, skulle jag finna i denna bok, just här, just nu, en enda tom sida. Lika vitt som taket. Och exakt lika kallt.

Vilken tanke, tänkte jag och rös av obehag. Trots smärtan som började slå volter mellan tinningarna insåg jag glädjen i att upptäcka att mitt huvud slapp vara en tom blank sida utan en enda tanke i.

Sedan gav jag tusan i allt och somnade. Nöjd.

Chranna sa...

http://sopkarusellen.blogspot.com/2009/01/utmaning-7-tanke-sida-orsak.html

Anonym sa...

Låt den här stunden vara för evigt. Stanna alla klockor. Jag älskar dig så vanvettigt, att en enda tanke på att de skulle vara slut, gör att jag vill dö nu. Aldrig trodde jag att denna sida skulle finnas hos mig. Endast en natt tillsammans. En natt!!

Varför, varför skulle vi hitta varandra igen efter alla dessa år, när det ändå är en helt
omöjlig situation? Kunde vi inte få förbli ovetande om varandras existens? Förgäves försöker jag hitta en orsak till detta onödiga lidande. Vi måste glömma igen. Vi måste gå tillbaka till vår grå vadag och aldrig återses!

Luanna sa...

http://skrivpuff.blogspot.com/2009/01/utmaning-7.html">SkrivPuff: Utmaning 7

Kajsa Johannesson sa...

Jag var ute och promenerade den här vintersköna lördagen. Det var tyst omkring mig förutom knarret av mina kängor i den halvmeterdjupa snön. Jag gick på en gammal och grusväg och hade ingen tanke på vilken sida av vägen som jag gick.
Efter en stund hördes ett tutande bakom mig och jag hoppade till. Vad som var orsaken till att mannen i bilen tutade fick jag snart reda på:
- Hörru du, du går på fel sida av vägen. Tur att jag inte körde på dig, sa han med en skrovlig stämma.
-Men, va....Det kvittar väl vilken sida jag går på?
Han hörde mig inte, utan rullade snabbt upp sidorutan och körde vidare.
Fel sida av en gammal grusväg? Ja, väl...

Hälsningar
Kajsa
Kajsas skrivkammare: http://blogg.passagen.se/kajsajohannesson

annen sa...

Så roligt, TANKE, SIDA och ORSAK. Just det, jag tänkte just att om jag skänker er alla, var och en som är inne på den här sidan, en tanke varje dag så skulle jag även kunna skriva ner det jag tänker på en sida eller två. Det skulle kunna bli en liten folder om hur andra kan och borde tänka på sina vänner och andra som de inte känner. Men av någon orsak så gör jag inte det, jo, jag skänker er en tanke men jag skriver aldrig ner något för jag känner att jag har inte tiden till det. Det är en sida av saken. Den andra sidan är lathet och det tycker jag inte finns någon orsak att ändra på just nu. Att vara lite lat är härligt!

panchopper sa...

min kommentar finns på min blogg
http://pannchopper.blogspot.com/

Anonym sa...

Herr Beige, som är mycket noga med att påpeka att hans namn faktiskt uttalas Be-eje, var på väg hem från mataffären när han slogs av en tanke. Det fanns nog en orsak till att allting gick som det gick. Världen var funtad på ett visst sätt för att vi hade omskapat den så fort vi fick chansen att sätta premisserna. Och våra lama försök att omskapa världen igen, till något bättre, var inget annat än försök att efterlikna försök. Sida skulle aldrig, var aldrig meningen att förändra världen. Det var bara en avbild av ett tafatt projekt. Vilken sorglig tanke. Han ringde och sa upp sig från sin tjänst på Sida på studs.