2010-05-29

Utmaning 2010:149 - 29 maj

Skriv om något uppmuntrande.

14 kommentarer:

Fröken Johansson sa...

Hej alla skrivpuffare!! Y tog upp en bra sak på min sida ang att ge eller inte ge kritik.

Vill därför klargöra min inställning till det hela. Jag är jättetacksam för all respons, men även för den kritik jag får och jag tar det enbart konstruktivt då det får mig att reflektera över min text igen och ibland korrigerar jag och utvecklar eller stryker partier och ibland inte. Så kritísera på!! :) Hur ser ni andra på att ge och få kritik?

Jag skulle gärna vilja hinna läsa allas skrivpuffar och ge respons, men hinner inte just nu då jag skriver en vetenskaplíg rapport med snar deadline. Återkommer när den är färdig.

HannaT sa...

Jag för min del vill gärna bli kritiserad och inte bara läst.

Ser det så när jag tar till mig andras texter också och hoppas att jag inte sårar någon.
Jag vill passa på att poängtera att texter kan vara bra på olika sätt, att jag till exempel påpekar att någon gjort många stavfel är ingalunda något tecken på att jag tycker att det är en dålig text eller illa skrivet.

marmoria sa...

Jag vill också ha kritik!

I sängen bredvid

HannaT sa...

Något uppmuntrande kommer här!

Och tack alla som hjälpt mig få kläm på html-koden :-)

På det viset sa...

Med uppmuntran kan det gå hursomhelst! =)

På det viset sa...

Jag tycker det är uppmuntrande att få kritik eftersom det känns som att den som läst det då har tagit sig tid att läsa texten på allvar.
Själv ger jag synpunkter ibland, speciellt när jag läser ordentligt och funderar. Känner dock inte alltid att jag har tid till det.

Tycker överhuvudtaget mycket om att få kommentarer. Svar på de kommentarer jag fick igår finns i det inläggets kommentarsfält. Ska försöka ta mig tid att alltid svara på de kommentarer jag får.

ulla berglund sa...

Uppmuntran behöver vi alla!
Men den ska vara äkta. Inget påklistrat!
Kritik är svårt. En text uppfattas på lika många sätt som den har läsare.
Personligen har jag svårt att ge kritik till dom jag inte känner så bra. Vet inte hur den tas emot.Kanske stjälper i st f hjälper.
Själv tar jag gärna emot alla sorters kommentarer.

Anitha Östlund Meijer sa...

Dagens är inne

Anitha Östlund Meijer sa...

Det är av kritik och uppmuntran som man växer i sitt skrivande, men olika personer uppfattar ju texter på varsitt sätt och jag har svårt att kritisera någon jag inte känner.
Jag gör dock försök att skjuta in små tips om att ha mer luft o.s.v och lär mig succesivt att ge kritik.

disco sa...

uppmuntran

disco sa...

jag vill också ha kritik.
jag är skitdålig på att stava. men kommentera gärna sånt ändå,,,
Tränar på sammansatta ord skitsvårt. Men jag tror jag blir bättre.

Pia sa...

Jag vill också ha kritik. Det är svårt att formulera kritik / omdömen. Hur lär man sig det?

http://piasskrivpuffar.blogspot.com/2010/05/uppmuntran.html

Någon slags haiku-rytm 5,7,5 5,7,5 från en som känner sig lite kluven till just uppmuntran.

Y sa...

Jag menar nu inte att vi ska kritisera hejvilt här ;), men igår natt råkade jag "våga" tycka till på ett par ställen :) Det där med kommentarer är svårt, lika svårt som själva skrivandet ibland (jag har suckat om detta tidigare). Hjälpa varandra är viktigt, aldrig stjälpa. Å andra sidan blir jag inte kvitt de där orden jag hörde någonstans om att man ska uppmuntra alla skribenter upp till en ålder av 20(?) år, sedan är det farligt att göra detsamma (något åt det hållet). Allt beror väl på varför man skriver, vad man vill med sitt skrivande. Låta tankarna flyga fritt eller få en publik...

Mitt bidrag till puffen idag, min "uppmuntran", blir att jag läser er andra. Ni är alla så duktiga. Dessutom är många av er väldigt stöttande när orden virvlar runt i mig och ibland hittar ut i strofer som jag vågar dela med mig av. Ni, era ord, betyder en hel del vill jag säga.

marie ettanbo sa...

Har inte haft tid att skriva något idag... Vill bara säga att jag också gärna tar emot både positiv och negativ kritik. Tycker själv att det är svårt att ge respons, men försöker anstränga mig för att det jag tycker ska vara väl underbyggt och inte nedklottrat i stundens ingivelse.