2010-05-06

Utmaning 2010:126 - 6 maj

Skriv om att hushålla.

13 kommentarer:

marmoria sa...

När jag berättar om pengar

Anitha Östlund Meijer sa...

Dagens är inne

http://tittelina.blogspot.com sa...

En liten sann kortis ur livet.

Linda sa...

En kortis

Anonym sa...

Ett hus

Unknown sa...

En liten historia ur den skrivklådande hjärnan.

En blivande hushållare

Genyvy sa...

Det finns det som är olämpligt att hushålla på

Pia sa...

http://piasskrivpuffar.blogspot.com/2010/05/hushalla.html

Hushållar en lat person som inte gör sina skrivpuffar med sina resurser? Dagens dikt eller dagsvers om ni hellre vill.

Pia sa...

Har ni inget bättre för er så testa att googla på "dagens dikt och dagsvers", så får ni se vad som händer. Den som istället googlar på "dagsvers" får också ett ganska intressant resultat. :)

foxy sa...

Hushålla- inte min grej.......

Torre sa...

Att hushålla borde vara roligt, men det låter väldigt tråkigt. Man ser framför sig en liten tant som syltar och saftar och lägger in så det står härliga till. Vänder på skjortkragar och äter stekt gröt till lunch. Men man kan hushålla med mycket och t.o.m bli miljonär på en enda sardin..
Man kan hushålla med:
vatten
energi
andras pengar
resurser
hälsa
kärlek m.m. m.m.
Att hushålla är inget modernt påfund. Jag läste att själva ordet ekonmi kommer av grekiskan "oikonomia" som betyder just hushållning. Så var det det här med sardinen...

Ett bra exempel på hur ett företag kan få större vinst genom att hushålla med sina resurser är berättelsen om portugisen Antonio Lucas. Han arbetade inom en av Portugals många sardinfabriker. Alla fabriker lade in sardinerna i samma slagas ovala burkar och sålde dem till samma pris. En dag bestämde sig Antonio för att starta en egen fabrik. ”Du är inte klok” sade man till honom. ”I den hårda konkurrensen har du inte en chans. ” Men Antonio Lucas blev miljonär. Genom att lägga in ytterligare en liten sardin i varje burk! I det här fallet bestod hushållningen i att det då inte fanns plats för lika mycket olja i burken som tidigare. Och oljan var mycket dyrare på ml än sardinerna.
En sedelärande liten historia.

Igår grillade vi färska sardiner på vår köksterrass. De var fiskade i havet precis nedanför vårt hus och jag hade själv köpt dem av fiskaren. Så alltså ingen dyr transport. Vi hade hushållit med energin.. Det blev 6 sardiner kvar, kanske skall jag lägga in dem i en burk och ha första euron till min million...

marie ettanbo sa...

Hushålla ... nja... sista delen om Elias.

disco sa...

japp idag med roligt det här:)