2010-11-23

Utmaning 2010:319 - 23 november

Skriv om en gruppering.

12 kommentarer:

AnnChristin sa...

Med god vilja kan mitt inlägg passa idag.

disco sa...

grupperingar

Var själv mobbad länge som ung.
Så har flera sådana texter liggande i mina böcker.
Sen är det min favoritgrupp just textmässig.

Marica sa...

Nu har jag skrivit dagens utmaning :) Ha en bra tisdag

Lillemor sa...

Brigitte Mohnhaupt

Anitha Östlund Meijer sa...

Mitt inlägg är lite twistat, men...
Internet fungerar uruselt idag, och utanför fönstret viner snön.

Pia sa...

http://piasskrivpuffar.blogspot.com/2010/11/grupperingar.html

Dagens dikt är något av en fortsättning på gårdagens dikt.

Anonym sa...

Jag ville alltid vara med gänget, Men de ville aldrig ha mig med. Jag stod alltid bredvid, eller ett steg bakom. Gänget såg mig inte det var aldrig någon som visade det i alla fall . Jag älskade att känna doften av tobaksröken i rökrutan. Jag hade provat röka i smyg hemma, Gul Blend som jag stulit från pappas byrålåda, han tjuvrökte han med så jag visste att han aldrig skulle våga fråga mig om jag tagit av honom. Men jag rökte aldrig i rökrutan, jag var rädd för att hosta inför gänget. Jag ville vara precis som det tuffa gänget, ha trasiga slitna jeans och färg i håret, men jag fortsatte att ha mina hela jeans och ofärgat hår. Jag tränade på att tugga tuggummi lika, blåsa undan luggen lika, använda samma slang i mitt språk. Men ingen brydde sig om mig ändå. Jag tänker ibland än idag på hur vilsen jag var.

Nu är jag vuxen och ibland tror jag att jag funnit mig själv men då kommer jag på mig själv med att sitta i lunchsalen och snegla mot bordet där personalen från den andra avdelningen sitter och skrattar högt och ljudligt. De bryr sig inte om den handskrivna lappen med orden: maten tystar munnen på väggen. Jag tänker att jag skulle vilja sitta vid deras bord, skratta högt och skramla med besticken och prata högt om helgens fester. Men jag sitter vid det tysta bordet och bredvid mig sitter min kollega och himlar med ögonen och hyschar mot det andra bordet. Jag tuggar maten långsamt och låter maten tysta munnen.

marmoria sa...

Kurunegalagänget

Pia sa...

Anonym! Välkommen till skrivpuff. Skapa gärna en egen blogg, via t ex Blogger och skriv dina texter i den. Då får du dina texter och respons på dem samlade på ett ställe. Kommentera gärna andras pufftexter också.

Malin sa...

En lång nostalgitripp. Det bara blev så.

Dakota Quinn Diamond sa...

om Nikki D. och en liten gruppering...

ByFlatan sa...

Anonymous har gjort en egen blogg, får se vart det slutar. Kul att läsa andras berättelser... :D