2010-07-19

SkrivPuffKalender

Hej kära SkrivPuffare!

Pga akut tidsbrist kommer jag inte att producera någon Skrivarkalender för 2011. Men det skulle vara skojigt att göra en SkrivPuffKalender om NI är intresserade. Det blir i såfall en bok med 200-365 redan skrivna skrivpuffar och blanka sidor att skriva nya (eller dagbok/mötesanteckningar/tankar) på. 1-2 puffar och 2 dagar per uppslag. En redigt tjock och härlig bok på drygt 365 sidor alltså :-)

Den kommer att kosta 130 kr för alla som är med i kalendern. Det är självkostnadspris för tryck och frakt. Ni kan köpa flera och ge bort eller sälja vidare till ett pris som ni själva sätter. Sättning och produktion av boken bjuder jag på men jag behöver er hjälp med urvalet.

Yohanna, som praktiserar hos mig, tar emot texter och roddar projektet, hurra!

Senast den 1 september (men gärna så snart som möjligt!) skulle vi vilja veta:
  1. Vilka som vill vara med.
  2. Vilka texter ni vill bidra med. De skall helst inte vara längre än 2500 tecken.
  3. Vilka andra Skrivpuffares texter ni vill rekommendera?
Om det blir fler texter än vi får plats med kommer vi att göra ett urval, men alla som vill vara med kommer att få minst 2 texter publicerade. Ge gärna förslag på fler än så!

Låter det bra?
Lämna gärna en kommentar här - och maila texter till yohannah.leidefors (@) gmail.com

/Er glada Ann

24 kommentarer:

Pia sa...

En skrivpuff kalender låter som en bra idé tycker jag. Boken kan fungera som "minnesalbum" över ens egna (skrivpuff)skrivande. Förmodligen kommer det att finnas skribenter som betytt en del för en själv med i boken. Det kommer att finnas en del rikigt bra texter med. Boken kommer att bli en perfekt julklapp, dels för den språkliga och litterära kvaliteten, dels för att den inte blir så dyr.

Det finns några "puffare" som jag gärna skulle vilja läsa i boken. Ska jag kontakta dem personligen eller skriva om dem här till allmänt beskådande? "Hördu A, jag vill gärna läsa din text om B" i Anns planerade bok. Ska man plocka bland sina egna puffar eller hoppas att någon annan minns det man skrivit och är sugen på en favorit i repris?

Mvh Pia

Ann Ljungberg sa...

Pia, vad kul att du gillar bokidén! Fråga gärna de skrivpuffare du vill rekommendera - vi kommer inte att tryckanågot utan tillåtelse. Också viktigt att veta att all copyright tillfaller författaren - ni som är med i boken har full rätt till era texter och kan använda dem på andra ställen om ni vill. Och som sagt, köpa boken till självkostnadspris och sälja eller ge bort.

saqer sa...

Hej Ann! Fantastiskt trevlig idé tycker jag. Också jättefint och generöst av dig att vilja genomföra den!
Jag är gärna med om det går att hitta nåt som kan passa. Ska försöka återkomma med förslag på text/författare. Vet inte om jag vill ge mig på att välja bland egna små alster dock.

MOTORHUVUD sa...

Mycket Generöst! God Tanke. Vill gärna vara med om jag får. Ta vilken som helst som ni själva tycker om,
Ödmjuka Hälsningar Cecilia Motorhuvud,

Frankie 泪水 sa...

vilken bra idé! :) jag bidrar gärna med någon text om det är ok.

Bokmånglarn sa...

Klart man vill vara med. Idéen är strålande och jättekul. Finns som många redan sagt väldigt litterära texter att välja mellan. Är det någon som vill rekommendera någon av mina Puffar så välkomna att göra så.

Nawal Ali sa...

Vilken bra idé. Självklart att jag vill vara med och kommer förmodligen inom kort att skicka många av mina verk som ni kan välja bland.

Anonym sa...

Vilken kul idé! Jag kan tänka mig att vara med. Nu är det semester och jag har begränsad datortillgång med när jag är åter fastnaglad vid burken lämnar jag gärna in förslag på text.

marie ettanbo sa...

Låter som en rolig idé. Ska fundera på vad som skulle kunna platsa - både eget (om jag hittar ngt...) och andras.
mvh/ Marie

disco sa...

Låter som en rolig sak.
Jag vill nog också vara med. Svårt med val bara. måste fundera en stund.
Ska även fundera på andra puffare.

Yohannah sa...

Vad kul att ni är flera som nappat på idén! Det är bara att skicka ett mail till mig med era texter. Ser fram emot att läsa dem.

Vänliga hälsningar Yohannah

foxy sa...

jag vill oxå vara med! Verkligen!!!

Pia sa...

"Vad gör du?"
"Jag håller på och sammanställer material till antologi med tillfällighetstexter, som jag blivit ombedd att medverka i".

Visst låter det flott? Tysta mig med munkavle eller silvertape, eller en ilsken blick om det behövs. :) Jag känner för det här projektet, verkligen, och hoppas så innerligt att någon av mina texter kommer att få plats.

Yohannah sa...

Ni är så välkomna med era texter. Det är bara att ni mailar dem till mig: yohannah.leidefors@gmail.com Glöm inte att tala om vad ämnet för puffen var.
/Yohannah

Anitha Östlund Meijer sa...

Superb ide`
Det är bara svårt att välja i den grymma mängd texter dina teman fått mig att skriva. Är det någon av er andra som har några favoriter?
Jag tänker rekommendera flera stycken av er andra till boken.

Maria1723 sa...

Ja, jag vill också vara med, ska bara se om jag hittar någon text att bidra med. Ska kolla efter andra puffare också! ;-)

Frida sa...

Låter som en jättebra ide! Är också med :)

Anders sa...

Visst jag är oxå på.
När är deadline och hur kommer vi vidare ?

Anonym sa...

Inspirerande idé! Det skulle vara jätteroligt att vara med. Ska se efter några att rekommendera.

Yohannah sa...

Anders!
Hör av dig senast 1 september med de texter du vill bidra med och/eller den person och text du vill rekommendera. Alla inlämnade texter kommer sen med i kalendern som Ann utformar. Om det sen blir ont om plats i kalendern så kommer vi att gå igenom de som då kommer in för att se vilka som kan komma med.
Hoppas du är nöjd med mitt svar
/Yohannah

Kalle Byx sa...

Varje morgon kollar jag dagens skrivpuffsutmaning och varje morgon tänker jag att det var den dummaste hittills. Det kan jag inte skriva om. Sen grubblar jag hela dagen och ibland har jag en lapp i fickan där jag skriver ner stödord. På kvällen skriver jag. Fast det var en alldeles hopplös utmaning skriver jag. Det jag försöker säga är att Skrivpuff är en lysande idé som gett mig massor av inspiration, underbara läsupplevelser och härliga skrivarkompisar. Och jag har kommit fram till att jag nog vill vara med i skrivpuffboken. Jag tycker att alla som vill ska vara med. Var och en skriver fantastiskt på sitt sätt och det känns omöjligt att föreslå någon framför de andra. Jag ser fram emot många högtidsstunder framför brasan i vinter tillsammans med roliga, sorgliga, vackra och tänkvärda skrivpuffar.

Aiki sa...

Jag är gärna med. Om man ryms?

Genyvy sa...

Spännande! Det vore en ära att få vara med. Det finns ju så många fantastiska små historier och texter här på skrivpuff!

Yohannah sa...

Ni som inte redan har skickat in era texter, gör det till min mail: yohannah.leidefors@gmail.com
Nu ska vi göra en riktigt bra Skrivpuffkalender!! :)