2009-12-01

Tack för den här tiden!

Hej älsklingar!

Jag har verkligen beundrat alla skrivpuffare som varit så flitiga under året - och framförallt att stämningen varit så god. Nu kommer kraven på mig att jag ska börja sätta regler och upprätta förbud men jag är alldeles för överarbetad och stressad för att kunna tänka klart i detta.

Tydligen har en skolklass fått i uppgift att följa enskilda skribenter och gått direkt in på deras sidor istället för att gå via skrivpuff. Alltså, sorry, men hur i hela friden ska jag via en regel på Skrivpuff förhindra vad folk skriver på sina personliga bloggar? Det behöver ju inte ens vara en skrivpufftext man ramlar in på.

Skrivpuff är skrivarutmaningar, inget annat. Att följa en skribent måste ske på eget ansvar. Tjotten - ingen skugga på dig!!!

Det ligger Skrivpuffar inne till den 7 december. Om det blir något mer får stjärnorna utvisa.

Kram
Ann

14 kommentarer:

Solkatten sa...

Hej Ann!
Jag har följt dagens diskussion med intresse, men ändå känt lite grann att det är en storm i ett vattenglas. En storm som inte alls borde leda till att de dagliga puffarna försvinner. Viktigast här är att skribenten tydligt i sin kommentar skrev att hon skrivit om "rent sex". Den som inte gillar detta hade alla chanser att slippa undan. Vad gäller barn och ungdomar tror jag tyvärr att de konfronteras av betydligt värre texter och bilder dagligen. Även här på Skrivpuff förekommer många berättelser där barn kidnappas, det begås våldsbrott etc.
Min förhoppning är att du den 7 december känner att hela den här dagen fick en överreaktion och att du fortsätter glädja oss med dagliga puffar!

Marica sa...

Håller med Solkatten.
Och "regeln" var bara ett förslag från min sida och absolut inget krav!

Jag tycker att det skulle vara otroligt sorgligt om SkrivPuffen las ner av en sådanhär anledning.

Men om den nu läggs ner så vill jag bara säga att utmaningarna har gett mig otroligt mycket och att jag kommer sakna dem!

Sandra sa...

får njuta fram tills den sjunde och helt enkelt hoppas på mer då! :)

Cecilia Sahlström sa...

Hej Ann! JAg håller med samtliga här. En storm i ett vattenglas absolut. Dessutom dumt alltihop! Vi är här för att utvecklas som skribenter och det betyder att vi också får ta ansvar själva. Det är verkligen inte något som du ska behöva ens tänka på.
Jag är också övertygad om att det är en omöjlighet att sätta en massa gränser för vuxna människor här. Naturligtvis skall inte pornografi (i den bemärkelsen att det handlar om objektifiering av kvinnor och män eller barn få förekomma), men då kan vi ju anmäla inläggen till andra instanser. Du är ju ingen instans.Du är en hjälpsam och god fé :) som trollar fram skrivuppgifter till oss skrivsugna. Jag hoppas för guds skull att du inte slutar ge oss dessa fantastiskt roliga och härliga utmaningar. Snälla Ann!

STor kram till dig som varit så tålmodig och kreativ för allas vår skull!
Cissi
Ps. Jag fick ordverifiering "pretion" här nedan. Det fick mig omedelbart att associera till pretention och därifrån till pretentiös. Jag tycker att dagens diskussion har varit just det, pretentiös. Och jag håller inte med dem som rackat ned på Tjotten! och vi är en överväldigande majoritet som på hennes sida har stöttat henne. Ds

Siestri sa...

Jag vill verkligen att SkrivPuffarna fortsätter. Min blogg är inte tänkt för att en lärare (utan ansvar tydligen) använder mina texter i utlärningssyfte till barn. Det har en "Läroplan" att gå efter och jag tror inte att Tjottens eller någon annan av oss andra skrivpuffares bloggar står med i den. Det är den vuxne(i detta fall läraren) som har tillåtit barnen att använda internet som ska ta ansvar. Detta borde vara en lärdom till läraren!

Drumalex sa...

Det känns inte som att du Ann överhuvudtaget behöver befatta dig med den här diskussionen egentligen. Du ger oss en uppgift som vi sedan ska lösa efter eget huvud. Den läggs på en annan sida än din och därmed utanför ditt ansvarsområde. De band som knyts här på sidan är långt mer värda än en debatt som inte borde funnits. Skulle det otänkbara ändå ske vill jag bara säga att jag efter min tid på skrivpuff har skaffat mig en identitet som skribent här, tack vare dina uppgifter och allas insiktsfulla kommentarer. Stort tack för det!

Öppet spår sa...

Håller med om stormen i vatten glaset och Drumalex utrycker precis vad jag vill säga, så det är bara dumt att upprepa något som redan är sagt. Jag upptäckte Skrivpuff för bara en månad sen och upplever detta som mycket trevligt forum med vitt spridda texter av alla de slag.

Det finns ingen anledning att stoppa Skrivpuff här, bara för att några som inte kunde motstå sin nyfikenhet trots ”varningen” i kommentaren och sen ha mage och kritisera ämnet. Det är väll texten och formen som vi skall kritisera.

Ann jag hoppas verkligen att du fortsätter efter den 7:e

malix sa...

Nej!!! Nej!!!
utan dessa skrivpuffar hade inte jag i våras vågat ens tänka tanken på att ge ut min bok. Nu har en ny tryckning redan vart igång, dessa puffar har utvekclat mig gett mig kraft och styrka till att våga åter igen våga. Vill inte vill inte alls bli utan denna utmaning som jag kan ta mig ann från denna sidan. hoppas och åter hoppas på flera även efter den 7 dec .

AnnChristin sa...

Så sorgligt att någon inte kan ta sitt ansvar utan lägger det på dig, Ann. Den här bloggen är den mest kreativa blogg jag har varit ansluten till. Den ger oss med författardrömmar mod att våga uttrycka oss och få en vänlig klapp tillbaka. Det är som vi är ett gäng i en intresseklubb, vill någon ansluta sig till dig så får det bli på dina villkor. Ingen ska komma och tvinga dig till att ställa upp regler för att de själva inte kan ta sitt ansvar. Jag håller med alla här och Sissi när det gäller lärarnas ansvar. Vi är inte till för att undervisa och lära ut till elever. De kan inte utnyttja oss och ställa krav på vad vi ska skriva. Det är ju löjligt. Lika lite som de kan ställa krav på vad Aftonbladet eller Expressen ska skriva. Läraren kan bilda en egen bloggsfär att arbeta genom. Nej Ann, jag tänker inte tacka för tiden som har varit och vad den har betytt för mig därför att du får helt enkelt inte upphöra med bloggen, den betyder allt för mycket för mig. Så jag säger bara "keep on going".

Ann Ljungberg sa...

Tack för all positiv energigivande respons. Jag funderar vidare men kommer att vara tyst några dagar eftersom jag befinner mig på resande fot.
Puff puff
Ann

Anitha Östlund Meijer sa...

Nog är det en storm i ett vattenglas alltid.
Öppna en dagstidning så hittar du många texter som är värre än den Tjotten skrivit.
Det vi skriver är fiktion, men det som händer därute i verkligheten är oftast mycket, mycket värre.
Dessutom vet ungdomar idag mer än vi tror och de praktiserar det också.
Du får inte sluta med puffarna för de har blivit mitt livselixir som jag längtar till varje dag.

Heureka sa...

Jag vill också instämma i alla tidigare "talare": Skrivpuffen ska fortsätta! Det är det enda bloggalternativ av värde! Må så ske

Pia sa...

Ann, det är inte ditt ansvar att någon retat upp sig på vad som skrivits på "Skrivpuff". Det är främst vuxna som skriver på skrivpuff, och det tycker jag märks ganska tydligt. Är det vuxna som skriver så blir det vuxet språkbruk och ämnesvalet kan bli vuxet. Vill en lärare att unga tonåringar ska ta del av texter främst skrivna av och för vuxna, så är det lärarens ansvar, inte den som tillhandahåller bloggen. "Släpper" man som lärare ut ungdomar på nätet så får man vara beredd att kunna hantera det ungdomarna kan hitta på nätet och stötta dem. Att ropa på förbud är ingen framkomlig väg. Var rädd om dig, Ann. Ta det lugnt några dagar och låt det här lägga sig. Skrivpuff är en mycket bra sida, som har stor betydelse för dem som är aktiva här, så fortsätt är du snäll. Det positiva du gör när du tillhandahåller sidan, betyder så mycket mer, än enstaka negativa påhopp. Reva seglen och låt båten gå upp i vindögat, så fixar du det här. Vi ses på nätet den 8 december.

foxy sa...

Jag har bara varit med några månader på Skrivpuffen och den betyder redan jättemycket för mej. Jag har fått mailvänner, kommit igång med så gott som dagligt skrivande,är verkligen glad och tacksam att jag hittade den här bloggen. Jag kan bara hålla med alla de som skrivit och bett dej fortsätta.