2009-06-01

Utmaning 152 - 1 juni - Tävling!

Dags för SkrivPuffs sommartävling: Ge ut din bok på egen hand!

Har du en bra bokidé? Har du skrivit boken så gott som klar? Har du funderat på att ge ut den själv, utan inblandning av förlag? Har du kanske redan gjort det och märkt att den drunknat i konkurrensen?

Att ge ut en bok på egen hand kan bli givande om du har en vilja att själv ta ansvaret för hela produktionen, en uttalad målgrupp, ett tydligt marknadsbudskap, ett smidigt sätt att sälja och distribuera boken och en tillgänglighet för dina läsare. Ett stort jobb.

I min nya kurs "Ge ut din bok på egen hand" får du lära dig alla steg som behövs för att ge ut en bok som når fram till läsaren. Du får också delta i en grupp med likasinnade författare som gemensamt tar fram det bästa ur varje deltagares bok. Och det bästa av allt - du får din egen bok i handen i slutet av kursen.

I SkrivPuffs sommartävling har du en chans att vinna din plats i kursen! Kursen startar i september och avslutas i december.

Tävlingsregler:

  1. Skriv ett kort följebrev där du berättar om din bok och dig själv - max 1 A4-sida.
  2. Skriv baksidestexten.
  3. Skriv första kapitlet i din bok - eller max 5 A4-sidor.
  4. Berätta hur din drömlansering av boken skulle se ut - max 1 A4-sida

Lägg de fyra texterna i ett dokument (RTF, Word eller PDF) och ange ditt namn i filnamnet. Bifoga dokumentet i ett mail till spt4@alfbok.se Max 1 bidrag per deltagare.

Ditt tävlingsbidrag vill vi ha senast 15 juli. Resultatet meddelas 5 augusti.

Tävlingen är öppen för alla författare som beräknar ha sitt manus i stort sett färdigskrivet i början av september. (Kursen handlar om allt i bokproduktion utom själva skrivandet!) Du kan delta med alla sorters manus: Skönlitteratur, faktaböcker, novellsamlingar, grafiska romaner, självbiografier, diktsamlingar med mera.

Läs mer om kursen här. Deltagare i tävlingen har förtur till kursen.

Ditt tävlingsbidrag vill vi ha till spt4@alfbok.se senast 15 juli. Resultatet meddelas 5 augusti. Priset delas ut till den författare som vi bedömer har det mest intressanta projektet och på bästa sätt kan bidra till att lyfta de andra deltagarnas projekt i kursen.

Lycka till!

5 kommentarer:

Foxears sa...

Jag har en bok som jag skrivit gemensamt med en vän. Vi har funderat på att ge ut denna. Kan vi delta fast vi är två personer på en bok?

Ann Ljungberg sa...

Hej Rävöra! Det går bra att delta i tävlingen (och kursen) med flera författare i ett bokprojekt. Ni bör då arbeta tillsammans kring kursbreven och lämna in gemensamma istället för individuella uppgifter under kursen.

Anonym sa...

Jag undrar hur det gick i skrivpuffs tävling nummer 3, vem var det som vann?

/Tjotten

Ann Ljungberg sa...

Resultatet i tävling 3 kommer på onsdag!

Tävlingar sa...

Hej Ann, vad kul att du skickade in din tävling till oss på Blienvinnare.com. Tänkte bara meddela att vi länkat upp din tävling idag. Hoppas att det kommer några tävlingssugna författare till dig. /Svenne