2008-12-31

Premiär!!

Vad kan du vänta dig här på SkrivPuff?

Varje vardag får du en skrivövning som tar ca 5-15 minuter att göra.

På lördagar och helgdagar får du en skrivarutmaning som kan ta lite längre tid.

En gång i månaden blir det en skrivartävling med fina priser.

Skrivövningarna kommer från författarcoachen Ann Ljungberg. Ofta egenutvecklade, men du får också tips om övningar i inspirerande böcker om skrivande. Skrivarpedagoger och författare bjuds in för att berätta om sina bästa skrivövningar.

Vi startar på Nyårsdagen 1 januari. Vässa pennorna, putsa tangentbordet och var beredd på en puff! SkrivPuff.

10 kommentarer:

Ebba sa...

Ann! det låter spännande och kanske krävande. Man behåller väl allt för sig själv och skickar in till tävlingarna - eller?

Ett av mina nyårslöften är just att ta itu med mitt skrivande. Jag är förlagsredaktör sedan massor med år och har dessutom skrivit en del artiklar. Men det dagliga arbetet handlar mest om andras texter. Så detta var för mig en bra nyårspuff! Bättre än alla raketer!!

Ebba

Monica O Kolkman sa...

Kul blogg!

Lillemor sa...

Hurra! Jag har helt tappat styrfarten, men det här känns som en lagom rehabilitering.

Kraxia Kataraxia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kraxia Kataraxia sa...

Låter inspirerande - men kan det hjälpa till att få igång fantasin, som förtvinat efter många år som journalist? Jag var mycket fantasifull en gång, gick långa tänkpromenader, det bara forsade fram i huvudet på mig. Men nu, efter alla års reportageskrivande, känns det som om jag stagnerat. Dessutom - att sätta sin egen deadline, det finner jag mycket svårt! Vilken kurs rekommenderar ni en van skribent som jag, men med ovanstående obstacles.

Foxears sa...

UNDERBART! Har lagt till bloggens feed bland mina favoriter och på googlereader så nu kan jag inte missa det! Får väl bli ett försenat nyårslöfte att ta itu med skrivandet :D

Anonym sa...

Fantastiskt initiativ.

Jag har satt upp personliga mål om dagligt skrivande och det här kommer säkert att vara en hjälp på vägen.

annen sa...

Kära nån, det här var lite överkurs för mig, just nu, tycker jag. Jag älskar att skriva men älskar jag det offentligt, just nu? Nja.....men jag ska försöka, återkommer!

Anonym sa...

Bra iniativ!

Ofta är det det enkla faktum att man helt enkelt inte sätter sig ned för att skriva regelbundet som gör att man inte kommer till skott. Det behövs inte mer - bara sitt ned och skriv, kontinuerligt.
Ska prova.

Foxears sa...

För mig gick inte det där nyårslöftet så bra har jag insett nu. Dock så har jag bestämt mig för att göra ett försök att komma ikapp, alltså göra ett urval av de övningar som redan varit. Får se om det blir någonting vettigt av det. Jag har ju följt övningarna via RSS varje dag (utan att göra dem) ... så jag vet att jag har spännande skrivtimmar framför mig :)