Gårdagens puff blev känslomässig, och var svår att skriva ner. Tyvärr kan man ju inte sudda hjärnan från vissa intryck. Idag får fantasin utlopp istället. Välkommen in!
LAGA Råvarorna var uppradade på diskbänken. En färsk laxfilé, bulgur, citron, rosépeppar och salt. Ugnen slogs på och snart kändes värmen från spisen när ugnen närmade sig tvåhundra grader. Under tiden lades ett lager grovt salt i en vit ungsäker form i stengods. I såskastrullen vispades vetemjöl och mjölk samman till en simmig sås. Skalet till citronen revs i smala och tunna strimlor genom rivjärnet och spred en frisk doft i köket innan det rördes ned i såsen för att lämna sin arom där. Rosépeppar krossades försiktigt mellan morteln och stöten som frigjorde pepparkornens parfymerade doft. Hälften av pepparen lades i såsen och hälften ströddes över den råa filén. Den skalade citronen kramades över fisken och så lades den med det silverblanka skinnet uppåt. Ugnen tog nu emot den beredda fisken och strålade elementens hetta in i fiskköttet. Vatten kokades upp på spisen och hälldes över bulguren som snabbt absorberade den heta vätskan in i de brutna kornen för att sakta svalna. Såsen värmdes sakta under omrörning till en fyllig sås som bröt på ett intressant sätt mot fiskens sälta och havsarom. Bulguren fyllde ut rätten och mildrade rosepepparens något påträngande smak.
LAGA Råvarorna var uppradade på diskbänken. En färsk laxfilé, bulgur, citron, rosépeppar och salt. Ugnen slogs på och snart kändes värmen från spisen när ugnen närmade sig tvåhundra grader. Under tiden lades ett lager grovt salt i en vit ungsäker form i stengods. I såskastrullen vispades vetemjöl och mjölk samman till en simmig sås. Skalet till citronen revs i smala och tunna strimlor genom rivjärnet och spred en frisk doft i köket innan det rördes ned i såsen för att lämna sin arom där. Rosépeppar krossades försiktigt mellan morteln och stöten som frigjorde pepparkornens parfymerade doft. Hälften av pepparen lades i såsen och hälften ströddes över den råa filén. Den skalade citronen kramades över fisken och så lades den med det silverblanka skinnet uppåt. Ugnen tog nu emot den beredda fisken och strålade elementens hetta in i fiskköttet. Vatten kokades upp på spisen och hälldes över bulguren som snabbt absorberade den heta vätskan in i de brutna kornen för att sakta svalna. Såsen värmdes sakta under omrörning till en fyllig sås som bröt på ett intressant sätt mot fiskens sälta och havsarom. Bulguren fyllde ut rätten och mildrade rosepepparens något påträngande smak.
Här kommer franska skrivartankar med mycket dubbelarbete och förhindringar. Allt är inte så lätt att laga. Tack för era varma och fina kommentarer. Ser framemot att få läsa era fina härliga texter igen
Dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med - och få kontinuitet i - ditt skrivande. Här kan du skriva när du vill, hur ofta du vill!
21 kommentarer:
Godmorgon
fortsättningen på gårdagens berättelse kan ni läsa om på bloggen
Att laga hittar ni på bloggen...
Laga, laga
Laga på bloggen
I Padjelanta
Gårdagens puff blev känslomässig, och var svår att skriva ner. Tyvärr kan man ju inte sudda hjärnan från vissa intryck.
Idag får fantasin utlopp istället.
Välkommen in!
Laga bilen eller relationen? Idag har jag letat efter orden i garaget. Inget av detta är självupplevt, men jag tror att det är ganska vanligt.
http://puttikraftlosblogg.blogspot.com/2009/08/234.html
I dag blir det reflektioner över gårdagens text.
Skrivklotter
Text om att laga i min blogg. Ska iväg och träffa vänner nu. Läser era texter ikväll efter kräftskivan.
Du kan laga mig med din närhet
nu finns lagningen på bloggen;)
Jennifer
www.metrobloggen.se/JenneAndasut
Min text om LAGA ligger nu också ute på bloggen
LAGA
Råvarorna var uppradade på diskbänken. En färsk laxfilé, bulgur, citron, rosépeppar och salt. Ugnen slogs på och snart kändes värmen från spisen när ugnen närmade sig tvåhundra grader. Under tiden lades ett lager grovt salt i en vit ungsäker form i stengods. I såskastrullen vispades vetemjöl och mjölk samman till en simmig sås. Skalet till citronen revs i smala och tunna strimlor genom rivjärnet och spred en frisk doft i köket innan det rördes ned i såsen för att lämna sin arom där. Rosépeppar krossades försiktigt mellan morteln och stöten som frigjorde pepparkornens parfymerade doft. Hälften av pepparen lades i såsen och hälften ströddes över den råa filén. Den skalade citronen kramades över fisken och så lades den med det silverblanka skinnet uppåt. Ugnen tog nu emot den beredda fisken och strålade elementens hetta in i fiskköttet.
Vatten kokades upp på spisen och hälldes över bulguren som snabbt absorberade den heta vätskan in i de brutna kornen för att sakta svalna.
Såsen värmdes sakta under omrörning till en fyllig sås som bröt på ett intressant sätt mot fiskens sälta och havsarom. Bulguren fyllde ut rätten och mildrade rosepepparens något påträngande smak.
LAGA
Råvarorna var uppradade på diskbänken. En färsk laxfilé, bulgur, citron, rosépeppar och salt. Ugnen slogs på och snart kändes värmen från spisen när ugnen närmade sig tvåhundra grader. Under tiden lades ett lager grovt salt i en vit ungsäker form i stengods. I såskastrullen vispades vetemjöl och mjölk samman till en simmig sås. Skalet till citronen revs i smala och tunna strimlor genom rivjärnet och spred en frisk doft i köket innan det rördes ned i såsen för att lämna sin arom där. Rosépeppar krossades försiktigt mellan morteln och stöten som frigjorde pepparkornens parfymerade doft. Hälften av pepparen lades i såsen och hälften ströddes över den råa filén. Den skalade citronen kramades över fisken och så lades den med det silverblanka skinnet uppåt. Ugnen tog nu emot den beredda fisken och strålade elementens hetta in i fiskköttet.
Vatten kokades upp på spisen och hälldes över bulguren som snabbt absorberade den heta vätskan in i de brutna kornen för att sakta svalna.
Såsen värmdes sakta under omrörning till en fyllig sås som bröt på ett intressant sätt mot fiskens sälta och havsarom. Bulguren fyllde ut rätten och mildrade rosepepparens något påträngande smak.
Laga rätt
*Laga*
en mycket kort berättelse
http://skunk-iskrivandetsstund.blogspot.com/
Här kommer franska skrivartankar med förhindringar och mycket att laga
Här kommer franska skrivartankar med mycket dubbelarbete och förhindringar. Allt är inte så lätt att laga.
Tack för era varma och fina kommentarer. Ser framemot att få läsa era fina härliga texter igen
Gårdagens utmaning blev lite lång, därför kommer den först idag.
Finns på bloggen.
Skicka en kommentar