2021-02-28

28 Februari

      Skriv en text (t.ex. skönlitterär, poem, debattinlägg, kåseri) med inspiration från följande ord

            Rent hus

14 kommentarer:

Angélique Morgonöga sa...

Hej Jag skriver sporadiskt i min riktiga skrivbok dvs ej på nätet. Saknar skrivpuffarna. Har de slutat? Har jag missat wtt HejDå?

Kalle Byx sa...

Hej. Jag saknar också puffarna.

Ljusletaren sa...

Jag med har undrat?

Tintomara sa...

Jag saknar dem också.

B i r g i t t a sa...

Hoppas ngn vill och kan ta över. Man kanske skulle kunna lägga en lista för hela året med skrivpuffar (liknande fotoutmaningen '365 foto') https://birgitta.live/365-tema-2021/
Eller kanske ha ett temaområde per vecka och skriva 1-7 bidrag beroende på tid och ork.
Hur skulle vi kunna göra för att hålla igång skrivpuffarna?
http://birgitta.live

Angélique Morgonöga sa...

Bra idé, och man kan ju skicka in egna bidrag ex för en vecka. Utbränd tant orkar tyvärr inte hålla i trådarna men hjälper gärna till om någon styr.

Kalle Byx sa...

Jag har skrivit till Ethel och Ann Ljungberg för att höra hur vi gör med puffarna i fortsättningen men de har inte svarat. Synd om de skulle försvinna efter alla år.

Ljusletaren sa...

Ps Så ofint att inte ha svarat dig Kalle.

Pärlan sa...

Så tråkigt om detta skulle ta slut. Har inte haft så mycket tid att skriva på länge men det är en så bra grej med puffarna ändå.

Angélique Morgonöga sa...

Raringen svarade att jag skulle kontakta Ann själv, gjorde det precis nyss. Maila mig på morgonogaATmsn.com om du har tips och trix att hålla denna levande. Jag vill verkligen ha denna kvar ...

Ljusletaren sa...

Hoppa verkligen att Skrivpuff får leva vidare?

Ahrvid Engholm sa...

FANTASTIKNOVELLTÄVLINGEN 2022

Nu invaderar Fantastiknovelltävlingen ditt tangentbord - för 23:e gången! Arrangerande E-postlistan SKRIVA återupprättar sitt novellimperium och bombarderar er med skrivinspiration.
Så ladda upp och ställ in siktet på att avfyra fantasin i ett smatter av bokstäver. Angrip tråkigheten, få kreativitet att explodera och skriv tills du stupar! Det skall vara science fiction, fantasy eller skräck. Tävlingen stödjs av föreningen Novellmästarna, sällskapet som aldrig förråder novellkonsten, och för monetärt understöd står förlagen Exilium och Wela, författarna Ulf Broberg och Ulf Durling. Kolla: http://www.novellmastarna.se/
Följande reglemente gäller:

1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (kallas även "ASCII", inga bifogade filer, t ex Word) senast 4 september till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com. Använd rubriken "Tävlingsbidrag".

2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. (Genre får tolkas en smula generöst. Det bör finnas något "fantastiskt" element.) Man får skicka flera bidrag. Maxlängd 50 000 tecken, inkl blanksteg och skiljetecken. Språk svenska.

3. Vinnarna utses av en jury som även kan göra hedersomnämnanden. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista och erbjuds publicering hos DAST Magazine (http://www.dast.nu/).

4. Förstapris 999 kr. Andrapris 600 kr. Tredjepris 400 kr. De tre författarna på prisplats erhåller också årsprenumeration på tidningen Skriva och tävlingsadmin A Engholms nya novellsamling Rumtidsenligt i E-version! Prispall och hedersomnämnda får även ett E-diplom som kan skrivas ut och pryda väggen.

Tack till Wela Förlag http://www.welaforlag.se/ , Exilium Förlag http://exiliumforlag.se/ samt författarna Ulf Broberg http://www.broberginnovation.se/ och Ulf Durling https://sv.wikipedia.org/wiki/Ulf_Durling och tidningen Skriva http://tidningenskriva.se/för krut till prispottsdepån! En nyhet till prispallen är Ahrvid Engholms skarpladdade Rumtidsenligt - stjärnor, spårhundar och skrönor (TiraTiger Förlag https://tiratigerforlag.se/ ). Det är 31 pangberättelser av tävlingsadmin, som ju också skriver noveller, om t ex:
"Ett nytt virus drabbar oss, men Smulan Grönberg strejkar mot ett ännu värre hot från rymden. Här räddar den orädde Kapten Dynamit freden, fast det kan bli krig mot Norge 1905. Kafka har det inte heller så lätt och undrar vad en trigomiskel är, medan allas vår malligaste författare är höjd över all misstanke. Läs det nyupptäckta manuset av skräckmästaren HPLovecraft, och få kalla kårar av ett annorlunda Sverigeunder nazisterna."
E-postlistan SKRIVA firar nu 25 år och är landets äldsta skrivarlista för skrivare! Vi dryftar skriveri, fantastik, kulturnyheter, litet av varje. För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.
Slava S/K/R/I/V/I/ Ukraini!

--Ahrvid Engholm
tävlingsadmin
ahrvid@hotmail.com
https://www.freelists.org/post/skriva/FANTASTIKNOVELLTVLINGEN-2022,1

Genyvy sa...

Går det att puffa ut ett ord i en kommentar? Veckans (41 2022) ord: GALLRA

Unknown sa...

Mig saknas er. Jag har just läst igenom puffar som vi skrev från 2011 och framåt. Vilket gäng vi var! Och vilka texter alla skrev. Nu googlar jag o och ser att flera har givit ut böcker. JÄTTEGRATTIS! Iris systerdotter