2015-08-25

25 aug

Märklig

5 kommentarer:

Miia Herjonen sa...

Ingen vanlig morgon

Kalle Byx sa...

Inget märkligt

Blommen sa...

Märklig

marie ettanbo sa...

Märkligt

Anonym sa...

"Min mor hällde upp te åt mig om morgnarna. Hon reste sig alltid i samma stund jag kom in i rummet och med en hand tog hon av locket från te-kastrullen och gjorde en hällande rörelse. Kondensen droppade på mitt fat och vid mina händer och jag ryckte snabbt bort dem för att inte bränna mig.
Hon torkade tankspritt bort dropparna utanför koppen med baksidan av handen. Ofta hamnade det imma på läsglasögonen. Dem torkade hon inte av, innan hon satte på sig dem igen.
Sedan lade hon, utan att se, en skorpa framför mig med samma dröjande ointresse för- de vardagliga rutinerna att ta hand om ett barn- som hon hade visat vid proceduren med teét.
Utan att ta ögonen från dagstidningen satte hon längst bort från mig vid bordet och gned ivrigt ärmen mot glasen och återgick till de sidor i den stora dagstidningen där kulturen avhandlades.
Jag skedade runt i koppen med små cirklande rörelser och doppade skorpan som blev våt, och såg skorpsmulorna som virvlade runt medan jag tänkte hur det skulle vara att vara ett troll som flög runt i universum?

"Märkligt" sa hon dröjande, som om det var åt någonting hon just hade läst. "Märkligt"."