2011-12-11

11 december

Skriv om att köa

8 kommentarer:

marie ettanbo sa...

Kortis

Julhandel

Ulla Berglund sa...

Ha en bra dag

Pia sa...

Dikt om julhandel och köpbeteende

Anonym sa...

Förlåt pappa, förlåt

”Åh en sån fin gran.” Hennes ögon tindrade ikapp med de tända juleljusen. Hon var 10 år och älskade julen, såsom de flesta barn gör.

Och vi som just i år hade världens minsta gran. Den var väl en halvmeter hög, men där fanns både en ljusslinga, hjärtan och kulörta lyktor. I toppen stoltserade dessutom en liten stjärna.

Jag följde henne hem. Det var mörkt. Hennes pappa öppnade och var som vanligt upprörd över något . I dag var det de dyra granarna! Så fick jag höra hela historien om hur han gått till torget, ställt sig i kön och väl framme fått höra priset. Han skulle minsann inte betala några ockerpriser, för han skulle ju bara ha en liten en!

Mitt i natten begav han sig dit igen och hittade en halv gran, som han svepte in i en säck och tog hem till familjen. ”Kom in får du se” sa han, glad som en liten pojke. Ja nog var det en slags gran, alltid. Det var bara det att det var den nedre halvan…

Jag tänkte på alla de gånger då vi, mamma, lillasyster och jag, orättvist klagat på pappa för att granen var för lång, för kort, för tjock, för gles, ja listan kan göras lång. Men pappa, han kom alltid hem med en riktig gran. Förlåt, pappa, förlåt.

Ulla Berglund sa...

Pia.Klarar inte av att skicka kommentar till dej.Hur gör jag?

Pia sa...

Hej anonym!

Fin text du skrivit. Skaffa gärna en blogg om du vill fortsätta att skrivpuffa. De flesta som skrivpuffar använder bloggleverantören blogger. Du skriver skrivpuffar så ofta du själv vill. Har du en blogg blir alla dina texter och ev kommentarer till dem samlade på ett ställe. Gå gärna in och läs och kommentera andras skrivpuffar. Det uppskattas och är ett sätt att få läsare till din egen blogg och respons på dina egna texter.

Charlotta sa...

Sen puff, tog till ett nödrim för att få slut på kö-dikten... ;)

Madeleine Blomberg sa...

Jag köar för att lämna postpaket
jag köar för att jag inte hann förbi medan det var grönt ljus
jag köar för att få ett bord på den smockfulla restaurangen - populär för sin goda prisvärda mat får man hoppas
jag köar för att komma in och lyssna på de där underbara föreläsarna
jag köar för att komma med i Idol - nej, jag bara skojar!!! Det gör jag INTE!
....... fortsättning på...


http://systerysteroch7mamma.blogspot.com/2011/12/skriv-om-att-koa.html